Aanpak houtbouw: houtskeletbouw en houtstapelbouw

Voor welk houtbouwsysteem u ook kiest, aan luchtkastelen bouwen heeft u niets. Dus zetten we altijd eerst uw wensen, eisen én zaken als budget, afmeting en ligging van uw kavel en wettelijke bouwvoorschriften op een rijtje. Op basis daarvan maken we samen met één van onze architecten een schetsontwerp voor houtskeletbouw of houtstapelbouw. Ook is het voor ons mogelijk een ontwerp van een architect van uw keuze verder uit te werken.

Aan de hand van het schetsontwerp maken wij voor u een heldere offerte die grondig met u wordt doorgesproken en waar nodig bijgesteld. Daarna wordt een tekening voor de welstandscommissie gemaakt.

Na goedkeuring hiervan verzorgen we alle benodigde technische tekeningen en berekeningen en vragen we de omgevingsvergunning aan. Zodra deze binnen is, wordt aangevangen met de werkvoorbereiding en aansluitend met de prdouctie in houtskeletbouw of houtstapelbouw.

Tegelijkertijd wordt op de bouwplaats met de fundering begonnen. Als u zelf de opbouw en aftimmering verzorgt, krijgt u ter plekke uitgebreid advies en instructie. Een andere mogelijkheid is de bouw uit te laten voeren door één van onze aannemers of om uw woning sleutelklaar door ons te laten opleveren.

Voor welke aanpak u ook kiest, de opbouw in zowel houtskeletbouw als houtstapelbouw verloopt altijd zeer snel. De meeste woningen zijn binnen enkele weken wind- en waterdicht.

Aanpak houtbouw
Eerste schets waarin op basis van een wensenlijstje de woonfuncties globaal in kaart zijn gebracht.