Houtbouw is duurzame bouw

Zoals onze naam al aangeeft, vinden de door ons gebruikte houtbouwsystemen hun oorsprong in de Scandinavische landen. Daar zijn ze eeuwenlang onder vaak barre omstandigheden beproefd.

Duurzaam bouwen is voor ons dus geen modieus begrip. Duurzaam bouwen vinden we de normaalste zaak van de wereld, we hebben nooit anders gedaan. Ieder houten huis van ScanaBouw voldoet daarom moeiteloos en ruimschoots aan de nieuwste energie-prestatienormen. Niet alleen omdat hout van nature al een milieuvriendelijk en zeer goed isolerend materiaal is, maar ook vanwege het flexibele karakter.

Dikkere isolatielagen, zonnecollectoren, hoogwaardig geïsoleerd kozijnhout met driedubbele beglazing, energiezuinige verwarmingsinstallaties ... het laat zich in hout allemaal veel makkelijker verwerken en toepassen dan in steen of beton. Net als vloer- en wandverwarming, al dan niet aangestuurd door een warmtepompinstallatie.

Het is voor ons dan ook geen enkel probleem om een zogenoemde lage energiewoning, een passiefhuis of nul-energiewoning voor u te realiseren. Zowel in houtskeletbouw als in houtstapelbouw.

ScanaBouw is FSC® gecertificeerd. Het hout dat wordt gebruikt, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en kan dus ook met het FSC-keurmerk worden geleverd.

ScanaBouw is FSC gecertificeerd

ScanaBouw gebruikt hout uit duurzaam beheerde bossen